eTwinning projekt Emocije

15.06. 2024.

eTwinning projekt Emocije posebno se usmjerio na socio emocionalno učenje te poboljšanje dobrobiti i otpornosti djece u jaslicama.

Emocije su prisutne u našem svakodnevnom životu. Emocionalna regulacija važna je u ranim godinama jer utječe na to kako dijete razumije i reagira u različitim situacijama. Podrška djeci da razumiju svoje emocije i upravljaju njima u ranom djetinjstvu daje im vještine za život. Reguliranje i razumijevanje naših emocija rezultira nižim razinama stresa i doprinosi boljem zdravlju. U ovom projektu djeca su učila i surađivala ​​u aktivnostima koje su usredotočene na osnovne emocije. Odgojitelji iz Estonije, Norveške i Hrvatske promišljali su i dijelili najbolje prakse i znanja kako bi unijeli svjesnost i smirenost u svoje skupine.

Svoja iskustva su skupili su zbirku aktivnosti koju mogu koristiti i drugi odgojitelji, ali i roditelji u namjeri da pomognu djeci da bolje razumiju svoje emocije.

https://www.canva.com/design/DAGGUhLskZY/OrYAquQO7jp-Av65DGSl_w/view?utm_content=DAGGUhLskZY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

 

Projekt je provela skupina Sovice, odgojiteljice Irena Šegan i Jasmina Fodolović uz podršku pishologinje Sonje Pribela-Hodap.

 

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.