Nacionalne oznake kvalitete za provedene eTwinning projekte

06.09. 2024.

Tijekom školske godine 2023./24. u našem se vrtiću provodilo nekoliko eTwinning projekata koji su na kraju i nagrađeni Nacionalnim oznakama kvalitete za uspješno provođenje aktivnosti.


U projektu Let's play the traditional way, uz odgojiteljicu Mateu Letoju i skupinu Tičići, sudjelovalo je još 5 zemalja i vrtića iz Grčke ,Malte, Španjolske, Rumunjske i Turske. Kroz projekt predstavili su tradicionalne igre, a upoznali su se s tradicionalnim igrama zemalja sudionika projekta. Odgojiteljica Matea Letoja i njena skupina proveli su i projekt pod nazivom Christmas. Projekt je trajao u periodu prosinca i siječnja. U projektu  je sudjelovalo 7 zemalja : Slovačka, Rumunjska, Litva, Turska, Poljska, Srbija i Hrvatska. Unaprijed osmišljene korake projekta provodili su u skupini prema mogućnostima i interesima djece te kroz projekt upoznali druge kulture, nove digitalne alate, izradili e-slikovnicu i još mnogo zanimljivih aktivnosti.

Tema eTwinning projekta Igra bez granica bile su igre djece na otvorenom, a kao završni produkti projekta izrađene su zbirke igara za djecu na otvorenom. Zbirke su interaktivne, djeca pomoću igre "kola sreće" biraju igru koju će igrati, ako igru ne znaju mogu pogledati video ili fotografije igre i uz uputu je odigrati. Osim osnovne zbirke, prikupile su se i tradicionalne igre baka, obilježavali bitni datume, upoznali nove zemlje, jezike i pisma... U projektu je uz partnere iz Srbije i Slovenije sudjelovala skupina Ježići, a osnivač projekta je psihologinja vrtića, koja je uz odgojiteljicu Jasminu Puž za provedbu ovog projekta dobila nacionalnu oznaku kvalitete.

eTwinning projekt Emocije posebno se usmjerio na socio emocionalno učenje te poboljšanje dobrobiti i otpornosti djece u jaslicama. U ovom projektu djeca su učila i surađivala ​​u aktivnostima koje su usredotočene na osnovne emocije. Odgojitelji iz Estonije, Norveške i Hrvatske promišljali su i dijelili najbolje prakse i znanja kako bi unijeli emocionalnu pismenost, svjesnost i smirenost u svoje skupine. Projekt su provodile odgojiteljice Jasmina Fodolović, Irena Šegan te psihologinja Sonja Pribela-Hodap.

Čestitamo kolegicama na izvrsnim rezultatima, aktivnom i motiviranom sudjelovanju u svim projektnim aktivnostima te se veselimo budućim suradnjama i novim uspješnim projektima.

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.